Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

UWV vindt plek in het Stadshart

Zoetermeerders met een WW-uitkering hoeven komend jaar voor een gesprek met het UWV niet meer helemaal naar Den Haag te reizen. De uitkeringsinstantie vestigt zich in het Ondernemershuis aan de Markt, dat wordt verbouwd.

Quote

Het mooie is dat we mensen in huis hebben die kunnen bemiddelen tussen werkgevers en de werkzoeken­den

Caroline Faber

Zoetermeer telt zo’n drieduizend mensen die een WW-uitkering ontvangen. Voor een persoonlijk gesprek met iemand van het UWV moet iemand die werkloos is geraakt nu afreizen naar het UWV-kantoor aan de Platinastraat aan de zuidkant van Den Haag. 

Begin volgend jaar komt daar verandering in. Het UWV opent dan een loket bij Ter Zake Het Ondernemershuis in hartje Zoetermeer. ,,Niet iedere werkzoekende hoeft langs te komen voor een gesprek, dat hangt af van de persoonlijke situatie. Jaarlijks gaat het toch om zo’n 2500 bezoeken vanuit Zoetermeer. Dat straks ook in het Ondernemershuis in Zoetermeer kan worden afgesproken, is voor inwoners van Zoetermeer en omstreken natuurlijk aantrekkelijk’’, zegt woordvoerder Sonja Pennings van het UWV.

Bovenop

Het UWV in Zoetermeer richt zich op werkzoekenden uit alle zes gemeenten van Zuid-Holland Centraal. Dat zijn behalve Zoetermeer Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, goed voor zo’n 7000 werkzoekenden met een WW-uitkering.

In Ter Zake Het Ondernemershuis zit het UWV straks bovenop de vacatures uit het regionale bedrijfsleven. Het Ondernemershuis is tenslotte ontstaan uit een samenwerking tussen de zes gemeenten en ondernemersverenigingen uit Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. ,,Het mooie is dat we mensen in huis hebben die kunnen bemiddelen tussen werkgevers en de werkzoekenden. Wij kennen de vacatures bij de ondernemers,’’ zegt woordvoerder Caroline Faber van Ter Zake Het Ondernemershuis.

De verbouwing begint maandag en daarom is de normale ingang tijdelijk gesloten. Het Ondernemershuis voorlopig te bereiken via het naastgelegen Werkplein aan de Zuidwaarts. De openingstijden van Ter Zake Het Ondernemershuis volgen tijdens de verbouwing ook die van het Werkplein. De verbouwing moet voor het einde van dit jaar gereed zijn, zodat werkzoekenden begin volgend jaar bij de Zoetermeerse UWV-vestiging terecht kunnen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer