Volledig scherm
In het bijzijn van zijn 81-jarige moeder neemt Stanley Uchtmann het vaasje in ontvangst van minister Sander Dekker. © Ron Jenner Fotografie

Vaasje van Rutte voor beveiliger Stanley Uchtmann

De Zoetermeerse beveiliger Stanley Uchtmann heeft zaterdag van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) het 'vaasje van Rutte' ontvangen. Dekker was in het Stadshart voor de verkiezingscampagne van de VVD en reikte het vaasje uit in het kader van de VVD-actie 'Leve de Doeners.'

,,Mensen zoals Stanley houden ons land veilig, daar heb ik enorm veel waardering voor'', legde Dekker uit. De minister weet waarover hij spreekt. Als 15-jarige Zoetermeerder ging hij stappen in het toenmalige Amphion waar Stanley Uchtmann als beveiliger werkzaam was. ,,Maar over die periode van mijn leven gaan we het niet hebben", grapte de minister zaterdag.

Het vaasje is ongeveer vijftien centimeter hoog en beschilderd in het bekende Delfts blauw. ,,Iemand die al zo lang in de horeca actief is, verwacht bij een 'vaasje' natuurlijk iets heel anders", aldus Dekker.

Uchtmann nam het vaasje in bijzijn van zijn moeder dankbaar in ontvangst, maar bleef tegelijkertijd ook erg bescheiden. ,,Het is een bevestiging dat mensen het werk wat ik doe ook opmerken. Fijn als het gezien wordt, maar ik doe het niet alleen.”

Stanley Uchtmann is inmiddels al zo'n 34 jaar actief als beveiliger bij evenementen en in de horeca. Daarvoor maakte hij deel uit van de ordedienst tijdens Indische avonden. In die jaren zag hij het uitgaansleven veranderen. ,,Het is niet slechter geworden, maar wel anders." Het leuke aan zijn vak vindt hij het contact met mensen en zorgen dat zij een leuke avond hebben. ,,99,9 procent van de bezoekers heeft plezier. Het is geweldig als een avond zonder problemen verloopt.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer