Vader en zoon doodgeschoten op Zoetermeers bedrijventerrein

UpdateOp een bedrijventerrein in Zoetermeer zijn vanochtend een vader en een zoon doodgeschoten. Beide slachtoffers komen uit Zoetermeer.

De schietpartij gebeurde rond 11.00 uur op een parkeerplaats bij een sportschool aan de Edisonstraat, op bedrijventerrein Zoeterhage. Aanvankelijk werd gemeld dat de twee slachtoffers zwaargewond waren. Een traumahelikopter kwam snel ter plaatse voor medische hulpverlening, maar rond het middaguur bracht de politie naar buiten dat de twee gewonden waren overleden. 

De twee slachtoffers zaten in een zwarte Mercedes stationcar, die voor een sportschool stond geparkeerd. Een getuige heeft gezien dat de dader op de inzittenden schoot. Andere getuigen zagen een zwarte BMW wegrijden. Diezelfde auto is vanochtend al een aantal keren eerder bij het parkeerterrein gezien.

Uitgebrand

In de naastgelegen wijk Oosterheem is een uitgebrande BMW gevonden, de vluchtauto van de daders. Kort daarna moest in deze straat een automobilist zijn auto onder bedreiging van een vuurwapen afstaan. De politie gaat er vanuit dat de dubbele moord, de uitgebrande auto en de carjacking met elkaar te maken hebben. De gekaapte auto is teruggevonden in Rotterdam.

Op het kampje waar de twee slachtoffers woonden, heerst grote verslagenheid. Ze weten niet in welke zaken vader en zoon, allebei René geheten mogelijk verwikkeld waren geraakt. ,,We tasten volkomen in het duister,’’ zeggen ze.

Eerder vandaag vond een gewelddadige woningoverval plaats in Zoetermeer. De politie zegt vooralsnog geen verband te zien tussen deze twee zaken. Geruchten dat de lange file tussen Zoetermeer en Den Haag van vanmiddag zijn veroorzaakt door aanhoudingen op de A12, zijn volgens de politie niet waar. De files zijn veroorzaakt door aanrijdingen.

De politie heeft de straat afgezet rondom de in de wijk Oosterheem aangetroffen uitgebrande auto.
Volledig scherm
De politie heeft de straat afgezet rondom de in de wijk Oosterheem aangetroffen uitgebrande auto. © Regio15
De politie doet onderzoek bij de plek waar de schoten werden gelost.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de plek waar de schoten werden gelost. © Regio15

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer