Volledig scherm
Ter illustratie © ANP/Roos Koole

Van misbruik verdachte artiestenmanager Paul H. alsnog naar Pieter Baan Centrum

De rechtbank in Den Haag heeft vanmiddag bevolen dat artiestenmanager Paul H. (37) uit Zoetermeer alsnog wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor observatie. De man wordt verdacht van misbruik van twee minderjarige meisjes ( 13 en 14), vorig jaar.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man gebruikgemaakt van zijn overwicht op de meisjes. Niet alleen het leeftijdverschil was groot. De man zou ook indruk gemaakt hebben via zijn positie als artiestenmanager. Volgens de moeder van een van de slachtoffers lokte hij haar met beloften over het opnemen van videoclips.

Tijdens een eerdere rechtszitting beloofde de verdachte mee te werken aan een onderzoek, waarbij ook familieleden en kennissen betrokken zouden worden. Dat onderzoek is de afgelopen tijd niet van de grond gekomen. Daarom wordt H. nu alsnog opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Almere.

Tbs

Daar wordt gekeken of verdachten van ernstige delicten tbs moeten krijgen vanwege psychische stoornissen. De rechter zei vanmiddag dat het misbruik van de meisjes ‘nare en indringende feiten‘ zijn en dat er een stevige verdenking rust op Paul H. Als H. veroordeeld wordt in deze zaak, dan loopt hij ook kans alsnog een voorwaardelijk straf van ruim twee jaar te moeten uitzitten. 

H. ontkende woensdagmiddag opnieuw dat hij zich vergrepen zou hebben aan de minderjarige meisjes. “De aangiften zijn leugens”, zei hij. “Het dossier laat zien dat de beschuldigingen belachelijk zijn.” Een verzoek van zijn advocate om het voorarrest van de verdachte te beëindigen, werd door de rechtbank verworpen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer