Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers Marian Vink (rechts in het rood) en Cilly Stok (uiterst rechts) met een paar patiënten aan de tovertafel. Hilbrand Nawijn is blij met de aanschaf van het interactieve spel. © Daniella van Bergen

Van mooie foto's tot heuse tovertafel

Terwijl het LangeLand Ziekenhuis wordt opgeknapt, doet de stichting Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis er alles aan om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken.

Een interactieve 'tovertafel', nieuwe stoelen voor de afdeling oncologie, iPads om te communiceren met anderstalige vrouwen die moeten bevallen en nieuwe verloskamers. En de lijst met giften, mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het LangeLand, is nog véél langer.

Bij elk bezoekje van één van de leden, komt er wel weer wat bij. ,,Dat informatiescherm laten we binnenkort vervangen", vertelt Hilbrand Nawijn, voorzitter van de stichting, als hij in de hal van het ziekenhuis staat. Eén van de vier schermen waarop informatie wordt gegeven over waar welke afdelingen te vinden zijn, staat op zwart. ,,Dat kost zo weer een paar duizend euro'', aldus Nawijn, terwijl hij verder loopt door het grote gebouw aan de Toneellaan.

,,Hier bij de spoedeisende hulp'', gaat hij door, ,,is een keukentje gemaakt en we hebben sinds een tijd mooie foto's aan de muur. Ze zijn gemaakt door fotografe Patricia Steur en geschonken door verschillende organisaties in Zoetermeer. Het fleurt de gang echt op hé!”

Per jaar wordt door de stichting tussen de 40.000 en 50.000 euro geïnvesteerd in het ziekenhuis. Sponsoren zijn bedrijven of particuliere donateurs die voor minimaal 30 euro per jaar lid kunnen worden. Daarbij mag stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer niet worden vergeten, want die heeft de stichting al drie keer op rij een geldbedrag geschonken tijdens het jaarlijkse Charity Gala Dinner.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer