Volledig scherm
Kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen straks terecht bij IKC Noordeinde. © Foto PR

Veel animo voor kinderopvang 0 tot 4 jaar in Noordhove

Na de zomervakantie begint De Drie Ballonnen voor het eerst ook een kinderdagverblijfgroep voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar in de wijk Noordhove.

Bij IKC Noordeinde wordt dan opvang en onderwijs geboden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. ,,Er zijn al zoveel aanmeldingen binnengekomen, het loopt storm", vertelt Mariëlle Hoekstra van De Drie Ballonnen. ,,In Noordhove was er bovendien nog geen kinderdagverblijfgroep voor de allerjongsten. Daarom is het zo gewild. Wie nog een plekje voor zijn of haar kind wil, moet er snel bij zijn."

De opvang is volgens Hoekstra vanaf 27 augustus geopend. Daarnaast breidt De Drie Ballonnen ook haar 'thema BSO's' uit: een buitenschoolse opvang rond een thema, zoals sport of kunst en cultuur.

Logistiek

De locaties zijn gelinkt aan een basisschool in de buurt. ,,Maar we willen dat meer scholen worden gelinkt aan één locatie, zodat ook andere leerlingen in Zoetermeer gebruik kunnen maken van de bso. Alleen blijkt het nog best lastig om dit voor elkaar te krijgen, aangezien de scholen allemaal op andere tijden uit zijn. We begeleiden de kinderen namelijk wel van de school naar de opvang. Dus logistiek gezien, is het nog even een puzzel. In ieder geval is er al veel interesse voor. Ouders reageren erg positief", aldus Hoekstra.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer