Anja (l.) en Sandra, oprichtsters van de Vegan Church, tijdens een van hun vegan kookworkshops. Deze keer was het thema Japan.
Volledig scherm
PREMIUM
Anja (l.) en Sandra, oprichtsters van de Vegan Church, tijdens een van hun vegan kookworkshops. Deze keer was het thema Japan. © Frank Jansen

Vegan Church? 'Mensen zijn het zat om de natuur uit te buiten'

Anja Schröder (47) en Sandra Hermanus (55) richtten zo'n drie jaar geleden de zogenoemde Vegan Church op. Inmiddels hebben ze honderden 'aanhangers'.

 1. Vechtpartij en racistische leuzen verpesten slotduel SV Nootdorp: ‘Kreeg opeens een klap in mijn nek’
  PREMIUM

  Vechtpar­tij en racisti­sche leuzen verpesten slotduel SV Nootdorp: ‘Kreeg opeens een klap in mijn nek’

  Dat SV Nootdorp na de verloren finale tegen SDV Barneveld (1-0) niet naar de hoofdklasse is gepromoveerd, daar konden de spelers en bestuursleden van de club nog wel mee leven. Maar het respectloze gedrag van de Barneveldse aanhang, waardoor het duel tussentijds al werd gestaakt en het na afloop flink uit de hand liep, zorgde voor boosheid en onbegrip. ,,Ik kreeg uit het niets een klap in mijn nek van een idioot van Barneveld.”
 2. Voormalig halve finaliste Roland Garros wil in Den Haag uit diep dal klimmen: ‘Het maakte me verdrietig’
  PREMIUM

  Voormalig halve finaliste Roland Garros wil in Den Haag uit diep dal klimmen: ‘Het maakte me verdrietig’

  Nadia Podoroska (25) stond amper twee jaar geleden nog in de halve finale van Roland Garros, maar door aanhoudend blessureleed heeft de tennisster sindsdien een vrije val op de wereldranglijst gemaakt. Inmiddels is de Argentijnse weer helemaal fit en hoopt ze op het Tennis Point ITF The Hague-toernooi in Den Haag haar comeback een startschot te geven. ,,Ik merk wel dat men het bijzonder vindt dat ik hier ben.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer