Volledig scherm
House Feest in Silverdome.

Verbazing over late weigering van hardcorefeest in Zoetermeer

Waarom is de vergunning voor hardcorefeest BKJN 15 Years zo kort voor het evenement afgewezen? Dat wil de fractie van Zoetermeer Vooruit weten van het college.

Fractievoorzitter Juliette Meurs vraagt zich af of de argumenten voor de weigering niet in tegenspraak zijn met eerdere uitspraken. BKJN Events, dat bekend is van populaire hardcorefeesten, kreeg na vijf eerdere edities in Silverdome geen vergunning voor het zesde feest dat gepland stond voor zaterdag 22 september. De gemeente vindt dat het evenement ‘te grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt’. Het feest is nu in allerijl naar Zaandam verplaatst.

Meurs van Zoetermeer Vooruit is verbaasd dat de vergunning zo kort voor het evenement is afgewezen. ,,Had dit niet eerder kunnen worden aangegeven aan de organisatie? Is de aanvraag zo laat of zelfs te laat ingediend?’’, vraagt ze het college.

Weigering

Daarnaast wil ze de precieze gronden voor de weigering van de vergunning weten, want er zit volgens haar ‘een vreemde discrepantie’ tussen de redenen die nu worden aangevoerd en de antwoorden die de PVV eerder kreeg op vragen over drugsoverlast bij de hardcorefeesten bij Silverdome. Toen schreef het college dat ‘de extra maatregelen die de organisator heeft genomen om drugsgebruik tegen te gaan hun vruchten lijken te hebben afgeworpen.’

Dat terwijl nu wordt gesteld dat bij de weigering nu ‘de ervaringen met de twee eerdere edities zijn betrokken’, citeert Meurs. Ze wil ook graag weten wat de organisator moet doen om weer in Silverdome terecht te kunnen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer