Volledig scherm
De watertoren zoals hij nu nog is. © archieffoto

Verbouwing watertoren voor bed and breakfast uitgesteld

De transformatie van monumentale watertoren De Tien Gemeenten in Rokkeveen naar een bed and breakfast begint later dan gepland. De reden is volgens eigenaar Henk Willem van Dorp dat de aanbesteding deze zomer ‘faliekant is mislukt’.

De verbouwing wordt daarom in april volgend jaar in eigen beheer uitgevoerd. Dat er een bed and breakfast in de watertoren komt, staat volgens de eigenaar vast. Van Dorp, die ook eigenaar van het bedrijf Van Dorp Installaties uit Zoetermeer is, kreeg begin 2016 al een vergunning om de watertoren De Tien Gemeenten te gebruiken als woon- en kantoorruimte.

Omdat hij toch iets anders wilde doen met het monumentale gebouw, diende Van Dorp vorig jaar april een verzoek in bij de gemeente om de functie van de toren te wijzigen. De gemeente reageerde uiteindelijk positief op het plan.

Serieus publiek

Hoewel Van Dorp eind deze maand met de verbouwing wilde beginnen, liep de zoektocht naar een geschikte aannemer niet zoals hij hoopte. ,,Ik sta uiteraard nog steeds achter het plan, maar de aanbesteding is afgelopen zomer faliekant mislukt. Twee aannemers hadden geen tijd en de derde kwam niet met een realistische prijs. We gaan de watertoren nu in het tweede kwartaal volgend jaar zelf onder handen nemen’’, aldus Van Dorp.

Het ontwerp en het concept blijft volgens hem ongewijzigd. In de toren worden negen kamers gecreëerd, de prijs voor een overnachting gaat tussen de 129 en 149 euro per kamer per nacht kosten. Een iets hogere prijs dan gemiddeld, omdat het volgens Van Dorp wel gaat om een unieke en bijzondere locatie en hij zich wil richten op ‘een bepaald marktsegment’. Omdat hij ‘serieus publiek’ wil trekken, verwacht Van Dorp niet dat buurtbewoners overlast van verkeer of gasten zullen hebben.

Tuin

Gasten kunnen hun auto in de toekomst kwijt in de garage of op het parkeerterrein bij de watertoren waar in totaal plek is voor veertien tot zestien auto’s. Op dit stuk grond, dat tegelijkertijd met de aankoop van de watertoren is gekocht, wordt ook nog een tuin aangelegd.

Wie zich erop verheugde om volgend jaar tijdens de kerstdagen een nachtje te slapen in de ruim negentig jaar oude toren, moet nog even wachten. Wanneer de verbouwing precies af is, is nog niet duidelijk. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer