Volledig scherm
Agenten deden onderzoek na de steekpartij. © Regio15

Verdachte neersteken Zoetermeerse advocaat vrijgelaten

Een van de drie mannen die verdacht worden van het neersteken van een advocate in Zoetermeer is vandaag vrijgelaten. Het Amsterdamse drietal is volgens het OM betrokken bij het steekincident in september vorig jaar waarbij de advocate zwaargewond raakte. 

Het trio werd in juni dit jaar opgepakt. Hen wordt poging doodslag ten laste gelegd, of in elk geval medeplichtigheid daaraan. Een vierde verdachte is nog altijd op de vlucht.

Het strafdossier is zo goed als afgerond. Er moet nog één getuige gehoord worden. Dat gebeurt komende maand. De inhoudelijke behandeling laat mogelijk op zich wachten. De rechters kregen te horen dat er pas in juni tijd is voor de twee zittingsdagen. De voorzitter van de rechtbank liet weten hier geen genoegen mee te nemen en de zaak sneller te willen behandelen.

Vrijheid

Een 22-jarige verdachte mag zijn zaak in vrijheid afwachten. Volgens zijn advocaat heeft hij niets met het steekincident te maken. Hij had zijn eigen telefoon en auto gebruikt, wat zo makkelijk naar hem te herleiden zou zijn, dat volgens zijn advocaat wel duidelijk is dat hij niets wist van de plannen van de anderen. De andere twee verdachten (beiden 21) zitten nog wel vast.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer