Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

Verdachte schietpartij na driekwart jaar toch op vrije voeten

De rechtbank laat een 19-jarige Zoetermeerder, die betrokken was bij een schietpartij op de kruising van de Duitslandlaan en Denemarkenlaan in Zoetermeer vorig jaar juni, na 235 dagen vrij uit voorarrest. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Wraakactie met honkbalknuppel op garagehouder was geen vooropgezet plan, toch komt er een celstraf
  PREMIUM

  Wraakactie met honkbal­knup­pel op garagehou­der was geen vooropge­zet plan, toch komt er een celstraf

  Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden celstraffen van negen en elf jaar tegen twee vrienden voor poging tot moord op een garagehouder in Zoetermeer. De rechtbank komt tot lagere straffen van vier en drie jaar voor de schietpartij in het autoherstelbedrijf aan de Wattstraat. Er was geen sprake van een vooropgezet plan om het slachtoffer te doden, menen de rechters.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer