Volledig scherm
Ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Verenigde vuurwerkverkopers willen betere handhaving op illegaal vuurwerk

De Zoetermeerse vuurwerkhandelaren zien niks in meer vuurwerkvrije zones. Ze willen betere handhaving op illegaal vuurwerk.

Dat zei vuurwerkhandelaar Dennie van Herwijnen maandagavond tegen de raadsleden die een discussie aanzwengelen over vuurwerk in de stad. Acht partijen dienden een verzoek in om de groeiende overlast en de schade van de jaarwisseling te bespreken. GroenLinks en het CDA vinden bijvoorbeeld dat rond het ziekenhuis en de kinderboerderijen vuurwerk verboden moet zijn.

De vuurwerkhandelaren in Zoetermeer hebben zich onlangs verenigd. Van Herwijnen pleitte als hun woordvoerder voor meer handhaving. De vuurwerkverkopers denken ook aan een centraal georganiseerde activiteit waarbij de jeugd verantwoord leert omgaan met vuurwerk.

Burgemeester Aptroot noemde het een illusie te denken dat met meer controle het vuurwerkprobleem is op te lossen. Net als in zijn nieuwjaarstoespraak zei hij te hopen dat het rijk knalvuurwerk en vuurpijlen verbiedt. Uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije gebieden raadde hij af omdat er geen handhavers voor beschikbaar zijn.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer