Volledig scherm
Laura H. © RV

Verhaal van Zoetermeers jihadmeisje verfilmd

Het boek Laura H., over de vrouw uit Zoetermeer die in 2015 naar Syrië ging, wordt verfilmd. Productiehuis De Familie van Michiel van Erp en Monique Busman heeft de filmrechten verworven. Dat heeft uitgeverij Das Mag vandaag bekendgemaakt.

Het verhaal moet een serie worden, maar het is nog niet bekend wie deze gaat maken of wie het scenario gaat schrijven. NRC-journalist Thomas Rueb besloot met De Familie in zee te gaan op basis van eerdere producties die Van Erp maakte, zoals Niemand in de stad en Ramses.

Rueb reconstrueerde voor zijn boek het verhaal van Laura H. In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze zegt terug naar Nederland te willen. Op Schiphol wordt Laura echter gearresteerd. Ze zou zijn gestuurd door IS om een aanslag te plegen.

 Rueb volgde voor zijn boek Laura’s spoor tot in Irak. Hij reconstrueerde haar bekering, haar ijzingwekkende leven in het kalifaat en haar met vragen omgeven terugkeer. Van Laura H. zijn tot nu toe meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer