Volledig scherm
Moord op vader en zoon René en Reneetje van Doorn Zoetermeer © Politie

Vermoedelijke ‘regelaars’ vluchtauto dubbele moord René en René van Doorn blijven langer vast

De verdachten van een bende waarvan het Openbaar Ministerie vermoedt dat ze vluchtauto’s regelden die werden gebruikt bij de liquidatie van vader en zoon Van Doorn in Zoetermeer in april 2017, blijven langer vast zitten.

Het gaat om vier verdachten van de aanslag op het gebouw van dagblad De Telegraaf, eind juni vorig jaar. Ze blijven nog minimaal tot december vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag besloten, zegt een van de advocaten in de zaak. Twee andere verdachten komen wel op vrije voeten.

De mannen werden in april dit jaar aangehouden tijdens een groot onderzoek naar een criminele organisatie die snelle auto’s stal en die aan andere criminelen leverde. De bende wordt volgens het OM geleid door Bilal el H. (26) en Nabil D. (28). In totaal zijn in de zaak tien verdachten. Vier waren sinds juli al op vrije voeten.

Op 26 juni vorig jaar ramde een gestolen bestelauto de pui van het Telegraafgebouw in Amsterdam. De bestuurder stak de auto, waarin jerrycans met benzine lagen, in brand. Bij de aanslag raakte niemand gewond.

Liquidatie

Het OM zei eerder al sterke aanwijzingen te hebben dat El H. en D. ook vluchtauto’s regelden die werden gebruikt bij de liquidatie van een vader en zoon in Zoetermeer in april 2017 en bij de ‘vergismoord’ in januari 2018 op de onschuldige 18-jarige Mohammed Bouchikhi. Hij werd in een buurthuis in Amsterdam doodgeschoten. In de zoektocht naar bewijs in deze zaken wordt onder meer nog onderzoek gedaan naar twee versleutelde pgp-telefoons.

De zaak gaat op 11 december verder. Vanaf 9 maart volgend jaar zijn tien dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer