Volledig scherm
Winkelcentrum De Leyens. © nvt

Verouderde winkelcentra in drie wijken op de schop

De verouderde winkelcentra De Leyens, Meeuwenveld en Seghwaert  worden nieuw leven ingeblazen. De gemeente gaat onderzoeken wat er nodig is om de wijkwinkelcentra aantrekkelijk te houden. 

Dit voorjaar werd duidelijk dat deze drie winkelcentra het op de langere termijn moeilijk kunnen krijgen. Gevaren die op de loer liggen zijn vergrijzing van inwoners in de wijk, beperkte uitbreidingsmogelijkheden voor de winkels, de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. In een rapport uit begin dit jaar typeert de gemeente winkelcentrum Seghwaert als ‘gedateerd’ en met veel donkere gangen. In De Leyens vormen de ‘sobere uitstraling’ en met name de hoge parkeerdruk een uitdaging. Ook buurtcentrum Meeuwenveld (Leidsewallen) is ‘sober en gedateerd’. 

Concurrerend

Wethouder Iedema zegt nu dat de gemeente bereid is te investeren in de winkelcentra. Het stadsbestuur wil dan wél weten wat nodig is om de centra concurrerend te houden. Iedema wil dit samen met  ondernemers onderzoeken. Daarvoor vraagt Zoetermeer nu subsidie aan bij de provincie.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer