Volledig scherm
Het nationaal videogame museum © Peter Franken

Videogame museum wil meer workshops gaan geven

Wie gevoel voor technologie heeft of technisch goed onderlegd is, komt gemakkelijk aan de bak, dus je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Neem bijvoorbeeld de Zoetermeerse scholieren Chrystal, Tanisha en andere leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Vijverburgh. Zij kregen gisteren in het nationaal Videogame Museum een workshop onder leiding van het FluxLab uit het Belgische Merelbeke.

Op het menu stonden robotica, een cursus programmeren en games leren bouwen op de computer. Maar ook pannenkoeken printen was een lesonderdeel. ,,Dat kan met een 3d-printer met een bakplaat eronder. Die print eetbare pannenkoeken”, legt museumdirecteur Hasan Tasdemir uit hoe dat gebeurt. 

SFluxLab legde vorig jaar contact met het Nationaal Videogame Museum, de samenwerking vloeide eruit voort. En flink veel heen en weer verkeer. ,,Vorige week hadden we 150 leerlingen uit Gent over de vloer”, vertelt Tasdemir.

Techniek

Deze keer waren de Belgen overgekomen om een workshop aan de Zoetermeerse leerlingen te geven. Zulke activiteiten gaan voortaan regelmatig in het videogame museum plaatsvinden, legt Tasdemir uit. Hij maakt zich momenteel hard voor het uitbreiden van een vast, educatief programma in het museum voor scholen en bedrijven. ,,We willen technologie en spelen bij elkaar brengen en iedereen op die manier met techniek in aanraking laten komen. We zijn ook bezig om de Zoetermeerse basisscholen kennis te lat­en maken met het videogame museum.” Basisschool De Vijverburgh heeft in elk geval al laten weten graag nog eens terug te komen voor een workshop van FluxLab, besluit Tasdemir.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer