Volledig scherm
© ANP

Vier mannen opgepakt voor zware mishandeling

De politie heeft vandaag vier mannen aangehouden voor een mishandeling op het Stadhuisplein in Zoetermeer. Ze zouden vier andere mannen hebben mishandeld, waarvan er drie bewusteloos raakten. 

De matpartij vond op 12 mei plaats, in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.00 uur. In een snackbar in het uitgaansgebied bij het Stadhuisplein ontstond ruzie tussen het verdachte kwartet en een andere man. Die raakte daarbij gewond. Drie andere mannen die tussenbeide wilden komen, werden vervolgens zelf het doelwit van de vier.  Volgens de politie moesten de drie vredestichters daarbij zelf ook rake klappen incasseren. Uiteindelijk zijn drie van de vier slachtoffers bewusteloos geraakt. 

De politie hoorde tijdens het onderzoek verschillende getuigen en bekeek beschikbare camerabeelden. Daardoor kwamen uiteindelijk de vier verdachten in beeld: drie Zoetermeerders en een man uit Benthuizen, allen 27 jaar oud.  Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Drie van hen moeten later voor de rechter verschijnen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer