De Voedselbank in Zoetermeer deelt vandaag nogeen keer voedsel uit. Van links naar rechts: vrijwilligers Ida de Jager, Gerard Verheij en Joost de Jager.
Volledig scherm
PREMIUM
De Voedselbank in Zoetermeer deelt vandaag nogeen keer voedsel uit. Van links naar rechts: vrijwilligers Ida de Jager, Gerard Verheij en Joost de Jager. © Nico Schouten

Voedselbank deelt voor de laatste keer uit, inwoners helpen waar nodig

De Voedselbank in Zoetermeer deelde vandaag voor de laatste keer, tot in ieder geval 6 april, boodschappen uit vanuit de Oosterkerk. Inmiddels doen andere particuliere initiatieven er alles aan om zoveel mogelijk mensen die in armoede leven van eten te voorzien.

Inmiddels is bekend dat mensen die aangesloten zijn bij de Voedselbank wel speciale supermarktbonnen ontvangen. In totaal maken daar ongeveer 300 huishoudens in Zoetermeer gebruik van. Toch hebben ook veel inwoners, die net buiten deze hulpgroep vallen, het momenteel moeilijk hebben om aan boodschappen te komen. Particuliere initiatieven zoals Voedselgroep Zoetermeer, stichting Oosterfaantje en stichting Iedereen een Maaltijd doen er alles aan om hen te helpen. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer