Volledig scherm
PREMIUM
Coödinator voedselbank haaglanden uitdeelpunten Zoetermeer Ruud Mons in zijn nieuwe locatie aan de van Aalstlaan, het voormalig uitvaartcentrum. © Ron Jenner Fotografie

Voedselbank in Monutagebouw aan de Van Aalstlaan geopend

De Voedselbank in Zoetermeer is vanaf deze week te vinden in het oude Monutagebouw aan de Van Aalstlaan. Het is nog even wennen, aldus bestuurslid Joost de Jager.

Het gebouw is namelijk een stuk kleiner. ,,Het scheelt meer dan de helft, dus het is nog even schipperen. Of we producten gelijk meegeven of toch bewaren voor de volgende maand, zodat mensen niet te veel van hetzelfde krijgen", aldus De Jager. De afgelopen maand zijn de vrijwilligers druk bezig geweest om de schappen in een loods in de Goudstraat leeg te krijgen. De Voedselbank moest hieruit omdat het gebouw in slechte staat is en wordt gesloopt door de particuliere eigenaar. ,,We moesten de schappen in de hoogte ook wat korter maken, anders paste het niet. We hadden daar één grote ruimte, nu drie verschillende. We kunnen ook niet meer met twee man tegelijk door de deur, maar moeten om de beurt. Toch zijn we blij dat we iets hebben gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (73%)
  • Geen mening (2%)
1797 stemmen