Vrienden herdenken Wessel met muziek: 'Wessel was loyaal, een allemansvriend'

eerbetoonVrienden van Wessel, die vorig jaar oktober door een agent werd neergeschoten, spreken voor het eerst openlijk over zijn dood en de gebeurtenissen daarna in de Zoetermeerse wijk Palenstein. Ze brachten een videoclip uit als eerbetoon.

De 18-jarige Christopher Martina en Ryano Tazeroualti (17), staan bij studio Wilde Westen op een bedrijventerrein in Wateringen. Een plek waar ze sinds kort veel te vinden zijn en het nummer The Realest hebben opgenomen. Een eerbetoon aan hun beste vriend Wessel, dat ze precies een halfjaar na zijn overlijden hebben uitgebracht.

De jonge Zoetermeerder werd vorig jaar op 8 oktober door een politieagent neergeschoten in Delft. Hij bevond zich op dat moment voor coffeeshop The Game, die extra in de gaten werd gehouden, omdat er eerder al op geschoten was en er een granaat was gegooid.

Een politieagent zag die dag dat twee mannen op een scooter bij de coffeeshop in Delft aankwamen. Een van hen stapte af en richtte volgens de politie een voorwerp dat op een vuurwapen leek op de gevel. De agent greep in en schoot op de twee verdachten die vervolgens op de vlucht sloegen. Wessel werd naar het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer