Volledig scherm
De weg voor John Utermarks (rechts) kraam is de komende drie weken afgesloten. ,,Maar wij zijn gewoon open." © Fred Leeflang

Vroeg of niet, aan de Italiëlaan kun je alweer een kerstboom scoren

Zelf vindt hij het ook een klein beetje vroeg, maar de kerstbomen van John Utermark van Kerstboomthuis.nl staan sinds afgelopen weekend weer op straat voor de verkoop aan de Italiëlaan. Dat moet wel, want de grote ketens die kerstbomen verkopen beginnen steeds eerder.

 ,,Dan kan je niet achterblijven", aldus Utermark. Tien jaar geleden begon hij pas op 6 december met de verkoop, maar tegenwoordig zou dat veel te laat zijn. ,,Dat kan niet meer. Je ziet dat mensen steeds vroeger beginnen met inkopen en met het kerstfeest."

Utermark heeft nog wel een verklaring daarvoor. ,,Ik denk dat mensen door de discussie over Zwarte Piet ook uitkijken naar kerst. Dan beginnen ze extra vroeg met het volgende feest. Maar dat is maar een idee, hoor", lacht hij.

Tegenslag

Een kleine tegenslag is wel dat de weg voor zijn kraam, die op de kruising van de Italiëlaan en Denemarkenlaan staat, is opengebroken. Waarschijnlijk duren de werkzaamheden drie weken: dat is precies de periode waarin Utermark zijn bomen uitgestald heeft staan. ,,Hoe lang het exact gaat duren wist de gemeente niet te vertellen, dus dat moeten we nog zien. Maar wij zijn gewoon open; dat mensen daar niet over in de war raken. Ze kunnen gewoon bij ons terecht voor een kerstboom!"

Wel is Utermark dit jaar tevreden over zijn aanbod. ,,Het zijn goede bomen. Het is een minder heet jaar geweest, en dat zorgt ervoor dat de bomen vaak extra mooi zijn."

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer