Volledig scherm
PREMIUM
Een rechtszaak aanspannen is voor een huurder geen kinnesinne. © ANP XTRA

Wat zijn je rechten als huurder bij een verbouwing?

Vraag bij het nieuwsBewoners van energie-neutrale woningen in Palenstein hebben het gevoel dat hun gezondheidsklachten niet serieus worden genomen. Andere Zoetermeerders die tegen een duurzame verbouwing zijn in hun flat, worden daartoe gedwongen middels een rechtszaak. Welke rechten heb je als huishuurder?

Ruim vijftig gezinnen in Palenstein hebben last van hoofdpijn, benauwdheid, een droge mond en een slechte nachtrust sinds hun woning is verduurzaamd en CO2-neutraal is gemaakt in opdracht van woningcorporatie De Goede Woning. Volgens ontwikkelaar Jan Willem van de Groep van Factory Zero, die de installaties leverde, zit het mogelijk tussen hun oren. ,,Er zijn ook veel gezinnen die de klachten niet hebben.'' Raadslid Wim Blansjaar van Partij Democratie voor Zoetermeer noemde het 'schokkend' dat bewoners niet worden gehoord.

 1. Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer
  PREMIUM
  Vak Apart

  Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer

  Over mensen die met hun handen werken en daar meester in zijn. Vandaag meesterzeilmaker Jan Moers (66). Zijn zeilmakerij werd vijf generaties geleden begonnen door een Delftse zadelmaker die naar het boterdorp verhuisde. ,,Dat was mijn overgrootvader. Zijn zoon, mijn opa, was ook nog zadelmaker maar tegen de tijd dat er meer auto's dan paarden kwamen, schakelde het bedrijf over op het maken van zeilen, tentdoek en autobekleding."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

 • Eens (26%)
 • Oneens (74%)
632 stemmen