Volledig scherm
Archiefbeeld Sportgala Zoetermeer © Ben Boukes

Welke sportkampioen moet gehuldigd worden bij het Sportgala?

Inwoners kunnen hun Zoetermeerse sportheld, die het afgelopen jaar kampioen is geworden, weer aanmelden voor het jaarlijkse Sportgala. Ook mogen er sportteams worden opgegeven. De sportkampioenen uit 2018 worden vrijdag 5 juli gehuldigd tijdens het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een Zoetermeerder die in 2018 ergens Nederlands kampioen van is geworden of een medaille heeft behaald bij een Europees of Wereldkampioenschap. Ook sporters die niet in Zoetermeer wonen, maar wel verbonden zijn aan een Zoetermeerse sportaanbieder, komen in aanmerking.

Iedere sportheld ontvangt die dag een aandenken. Daarnaast maken sporters kans op de titels Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar. En er wordt een prijs voor de meest maatschappelijke sportaanbieder uitgereikt. Deze prijs gaat naar een club die zich op een positieve manier onderscheidt van de rest. Aanmelden moet voor vrijdag 17 mei via de website. Hier kunnen ook verenigingen worden opgegeven. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer