Volledig scherm
PREMIUM
Kim van Boven in de woonkamer van het woongedeelte van hun bedrijfswoning.

Wonen en werken onder één dak, met in het kantoor een pooltafel

Binnen&buitenKim van Boven en Daan Bregman verkopen hun geschakelde villa aan het Flessegroen in Zoetermeer. Het perfecte pand om wonen en werken te combineren. Maar niet meer voor Kim en haar man. Deze week in de rubriek Binnen&Buiten nemen we de Zoetermeerse woning onder de loep.

Daan nam het accountantskantoor met vijf werknemers dat in het pand gevestigd was in 2008 over. Inclusief het woonhuis, dat erbij hoorde. ,,Hij werkte eerst twee jaar bij het bedrijf. Toen ging de baas met pensioen en nam Daan het over, dat was de afspraak'', legt Kim uit. ,,Wij hadden toen drie jonge kinderen. Dus zo'n ruim huis sprak ons zeker aan. Het was ook helemaal onze smaak, we zijn er eigenlijk zo ingetrokken. De ligging is ook ideaal. Vlakbij de school van de kinderen en achter het huis is een leuke speeltuin. En het is een hoekhuis, dus we hebben een heerlijk grote tuin, op het westen.”

Maar twee jaar nadat het gezin was ingetrokken, groeide het accountantskantoor al uit de voegen. ,,Het ging zo goed, dat ze groter moesten en dus zijn verhuisd. En daardoor stond het kantoor grotendeels leeg." Maar daar wisten de kinderen wel raad mee. Het werd een grote speelkamer, met een tafeltennistafel en een pooltafel. ,,Het was daarnaast natuurlijk ook de perfecte plek voor slaapfeestjes.”

Maar het kantoor hield ook nog een deel van de werkbestemming. Kims administratiekantoor verhuisde van de zolder naar het kantoor beneden. ,,Het is ongeveer 70 m2, dus ideaal voor een startende onderneming of een zzp'er. Maar je kan er alle kanten mee op. Het heeft ook een woonbestemming, dus je kan er extra slaapkamers creëren. En het heeft eigen voorzieningen, dus je zou het bijvoorbeeld ook kunnen verhuren of voor mantelzorg gebruiken."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (73%)
  • Geen mening (2%)
1731 stemmen