Volledig scherm
Le Serpent voordat het wrak werd afgezonken in de Grevelingen. © DirkJan Gjeltema

Wrak Le Serpent aangepast na dood twee duikers

Na de dood van twee duikers uit Zoetermeer en Den Haag in het duikwrak Le Serpent in de Grevelingen in mei, wordt door  Staatsbosbeheer het wrak veiliger gemaakt. 

In juli gaf Staatsbosbeheer een negatief duikadvies voor Le Serpent. In 2019 mag weer in het wrak worden gedoken, maakte Staatsbosbeheer vandaag bekend. In de tussentijd worden er extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het wrak behouden kan blijven. 

De donkere ruimtes waar de duikers stierven, bij het voor - en achterschip worden afgesloten. Verder worden er extra lijnen aangebracht zodat duikers beter uit het wrak kunnen komen en op een informatiebord bij de duiksteiger meer informatie gegeven, waar enkel de duikregels voor het wrak op komen te staan. De duikregels voor Le Serpent zullen extra opvallen, omdat de rest van de informatie op het bord wordt weggehaald. 

Ervaren

Eind mei dit jaar kwamen twee duikers uit Zoetermeer en Den Haag om het leven, nadat zij in Grevelingen in het wrak doken. Zowel de Zoetermeerder als de Hagenaar was zeer ervaren. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
  • Geen mening (1%)
3046 stemmen