Volledig scherm
Zingende timmerman Jan Schneider © Yvonne Francis Franken

Zingende timmerman wil muziekcarrière opbouwen: ‘Ik ga er vol voor’

Van timmerman naar zanger: het lijkt waarheid te worden voor de Zoetermeerse Jan Schneider. Hij uploadde een cover van het nummer ’n Vriend van wijlen André Hazes, en deze sloeg aan bij de Hagenaars. In een week tijd werd de clip tweeduizend keer bekeken via YouTube. Inmiddels staat de teller op 2300 views.

,,Ik zong altijd als hobby, maar niet meer dan dat”, vertelt Schneider. Zijn vrienden gaven hem vervolgens op voor een lokale talentenjacht, waarvoor hij tweede werd. Sindsdien treedt Schneider af en toe op. Maar dit succes had hij niet verwacht. ,,Eerlijk gezegd ben ik toch verrast. Natuurlijk probeer je wat moois te maken en ben ik trots op het resultaat.”

Hij hoopt dat een serieuze muziekcarrière voor hem in het verschiet ligt. ,,Ik ga er vol voor! Op 27 september ga ik de single promoten in Rijswijk. Ik hoop dat hier veel mensen op af komen.”

Voorlopig blijft Schneider nog wel timmeren. ,,Uiteraard, om mijn brood te verdienen, maar ik wil ook graag aan de muzikale weg timmeren en dat blijf ik met hart en ziel doen!”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
773 stemmen