Een radiator in een woning wordt dichtgedraaid. De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes.
Volledig scherm
Een radiator in een woning wordt dichtgedraaid. De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes. © Hollandse Hoogte / ANP

Zoetermeer gaat energiearmoede te lijf

De gemeente Zoetermeer gaat meer doen om burgers met lagere inkomens te beschermen tegen de steeds hoger wordende energieprijzen. 

 1. Eerste boom in Momentenbos als herdenking voor coronaslachtoffers: ‘Belangrijk om hierbij stil te staan’
  PREMIUM
  Golfbrekers

  Eerste boom in Momenten­bos als herdenking voor corona­slacht­of­fers: ‘Belangrijk om hierbij stil te staan’

  Een bos om bijzondere momenten in een mensenleven vast te leggen, maar ook om stil te staan bij de dood. Dat moet er komen in Zoetermeer als het aan de Zoetermeerse gemeenteraad ligt. De allereerste boom van het bos wordt een herdenkingsboom voor Zoetermeerders die getroffen zijn door corona, vertelt GroenLinks gemeenteraadslid Claire Hostmann. We spraken haar voor de rubriek Golfbrekers.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer