Jeugdmarshall Mick Ensing vormt de schakel tussen jongeren en een flink aantal organisaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdmarshall Mick Ensing vormt de schakel tussen jongeren en een flink aantal organisaties. © Fred Leeflang

Zoetermeer houdt de honderd jonge boefjes goed in de smiezen

Steeds jonger worden ze, de boefjes die in hinderlijke groepjes tot laat in de nacht de straten van Zoetermeer afschuimen. Toch houdt Jeugdmarshall Mick Ensing hoop. ‘Op een gegeven moment zien ze het licht.’

Het zijn niet alleen bewoners van wijken als Oosterheem of Palenstein die last hebben van deze jongerengroepen. Ook in het stadhuis staat het probleem levensgroot op het netvlies. Dat het burgemeester Charlie Aptroot zorgen baart, geeft hij ruiterlijk toe. Om er aan toe te voegen dat het niet bij die emotie blijft. Hij vertelt hoe de gemeente drie jeugdbendes binnen haar stadsgrenzen in het vizier heeft.

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer