Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ron Jenner Fotografie

Zoetermeer in top vier van beste ov-steden, Den Haag op zesde plek

Zoetermeer behoort tot een van de steden met het beste openbaar vervoer van Nederland. Reizigers zijn hier zo snel in het stadscentrum dat Zoetermeer op de vierde plek staat. 

Dat becijferde vakantiehuizensite Holidu, die weleens wilde weten hoe snel een toerist van A naar B kan komen in Nederlandse steden. Apeldoorn heeft volgens de metingen van het bedrijf het meest efficiënte netwerk voor het openbaar vervoer. Daar staan toeristen gemiddeld binnen 8.13 minuten in het stadshart, en hoef je door het fijnmazige netwerk niet veel te lopen.

Na Rotterdam (8.19) en Zaandam (8.40) volgt Zoetermeer, waar weliswaar een snellere tijd (8.30) wordt gehaald, maar waar minder kilometers ov-netwerk liggen. Daardoor moeten reizigers een vijfde van hun route lopen.

Plek zes

Den Haag eindigt op plek zes. Daar ben je in gemiddeld 8 minuten en 40 seconden in het centrum, en loop je bijna een vijfde van de route. ‘Je kan dus prima een huisje in Scheveningen huren en je zit vanaf daar zo in het centrum van Den Haag’, stelt de vakantiesite.

De site rekent tram, metro, bus en sprinters als lokaal openbaar vervoer.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer