Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Zoetermeer verliest beroep in zaak Yunus Emre-school

De gemeente Zoetermeer moet alsnog een islamitische basisschool van de stichting Yunus Emre toestaan en hier geld en ruimte voor reserveren. Dat besloot de Raad van State vandaag.

Eerder droeg de minister van Onderwijs de gemeente al op om de Yunus Emreschool in het plan van scholen op te nemen. Maar Zoetermeer weigerde en ging in beroep. Dat beroep is vandaag ongegrond verklaard. 

Om een bijzondere school te beginnen, moet het bestuur aantonen dat die op voldoende leerlingen kan rekenen. Yunus Emre zegt dat er in Zoetermeer net zoveel belangstelling zal zijn als voor een islamitische school in Maastricht en daarmee genoeg. Zoetermeer dacht van niet, maar de Raad van State nu weer wel.

,,Yunus Emre heeft aannemelijk gemaakt dat voor haar nieuwe vestiging in Zoetermeer aan de stichtingsnorm kan worden voldaan”, aldus de Afdeling bestuursrechtspraak. Het betekent dat de gemeenteraad de vestiging moet opnemen in het gemeentelijke plan. Hiermee komt de school vervolgens in aanmerking voor bekostiging door het ministerie.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer