Volledig scherm
PREMIUM
Frans Klos en zijn paard Belle Amie © Frans Klos

Zoetermeerder heeft te weinig geld om zijn gestolen merrie terug te kopen

Merrie Belle Amie, die onlangs werd gestolen, is terecht. Haar terugkrijgen wordt echter een moeilijke opgave voor Frans Klos uit Zoetermeer, want hij kan het paard alleen nog tot aankomende zaterdag terugkopen. De prijs: 5500 euro. 

Volledig scherm
Frans Klos is begonnen met een inzamelingsactie om zijn verduisterde merrie Belle Amie terug te kunnen kopen. © Privé

De Zoetermeerder moest Belle Amie eerder noodgedwongen verkopen omdat hij te weinig geld had om in haar onderhoud te voorzien. De verkoop ging alleen niet zoals gepland, want de familie Klos werd opgelicht. Het dier verdween half maart uit een paardenbox in Brabant, waar het door een tussenpersoon was gestald. Twee andere paarden werden ook meegenomen. Die werden eerder al teruggevonden. Het paard Hechicero werd na een schimmige transactie ontdekt in Wassenaar. Ook een andere gedupeerde kreeg zijn paard terug. 

Gisteren kreeg Frans Klos (20) dan eindelijk ook goed nieuws. ,,Ik was enorm opgelucht toen de recherche van politiebureau Helmond me vertelde dat ze haar hebben gevonden. Het schijnt dat ze via de tussenpersoon bij meerdere handelaren is terechtgekomen, uiteindelijk is ze verkocht aan een particulier. Waar ze staat, weet ik alleen niet.  De koper van Belle Amie heeft mij vriendelijk aangeboden haar terug te kopen voor dezelfde prijs die hij heeft betaald: 5500 euro”, aldus Klos.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
773 stemmen