Volledig scherm
Burenruzie ter illustratie. © mechteld jansen

Zoetermeerder Olaf M. blijft langer vast na bedreiging buurman

Zoetermeerder Olaf M. (24) zit al sinds kerstmis vast vanwege een burenruzie in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. De Haagse rechtbank laat hem voorlopig nog niet gaan. Deskundigen vinden dat de man een lichte vorm van tbs moet krijgen.

Op 23 december kwam de burenruzie tot een uitbarsting. Na whatsappjes over en weer zou de verdachte twee kerstbomen, kerstversiering en een regenpijp bij een buurman vernield hebben. Daar bleef het niet bij. Hij zou de buurman, ook weer via Whatsapp, bedreigd hebben.

Eerder zorgden de verdachte volgens het OM ook al voor problemen. In juli 2018 zou hij iemand mishandeld hebben in Zoetermeer. Twee maanden later zou hij een glazen dak in Zoetermeer vernield hebben. Toen zou hij ook twee agenten bedreigd hebben.

Aangifte

Volgens de advocaat van de verdachte is de burenruzie vlak voor kerst uitgelokt door de buurman. ,,Hij heeft de verdachte getergd en uitgelokt om langs te komen.” De buurman zou zich daarna schuldig hebben gemaakt aan een valse aangifte tegen Olaf M. bij de politie. Na zes maanden was het de hoogste tijd dat de Zoetermeerder werd vrijgelaten, meende de advocaat. Al was het maar omdat M. in de bajes er niet in slaagt om van de drugs af te kicken. Ze worden er volgens de advocaat volop verhandeld.

Deskundigen hebben de man onderzocht en zij menen dat hij een tbs-behandeling nodig heeft. Daarvoor zou hij dan niet opgesloten hoeven te worden in een kliniek. De rechtbank vindt het advies wel ernstig genoeg om hem vast te houden.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer