Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Zoetermeerders aan het werk dankzij JobHulpMaatje

De cursus ‘JobHulpMaatje’ heeft al 28 Zoetermeerders aan een baan geholpen. Werkzoekenden leren hier netwerken en hun kwaliteiten ontdekken. In mei startte de eerste les van de nieuwe cursus in de stad.

Sinds de start in mei zijn 28 werkzoekenden in verschillende sectoren aan de slag gegaan. De mensen die zich aanmelden bij de cursus, kunnen zowel niet-geschoold zijn als academisch. ,,Ze gaan ook allemaal aan de slag in verschillende sectoren”, laat een woordvoerder van JobHulpMaatje Zoetermeer weten. ,,Mensen hebben vooral banen gevonden binnen de sectoren zorg, onderwijs en detailhandel.”

Landelijk

JobHulpMaatje is een cursus die al bestaat sinds 2018 op 21 verschillende locaties. Uit de resultaten lijkt het nu ook in Zoetermeer aan te slaan, waar het relatief nieuw is: op 29 mei was de eerste cursus. JobHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn onder andere vijftien ‘maatjes’,  vrijwilligers die de cursisten begeleiden. De deelnemers krijgen uitleg over hun cv, netwerken en hoe zij zichzelf moeten presenteren.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer