Schoenmaker Tico Roozendaal uit Zoetermeer tijdens een onderhoud met minister-president Rutte in het Torentje.
Volledig scherm
Schoenmaker Tico Roozendaal uit Zoetermeer tijdens een onderhoud met minister-president Rutte in het Torentje. © Rolf van koppen / MKB-Nederland

Zoetermeers bekendste schoenmaker Tico slaat zijn slag in het Torentje

Zoetermeers bekendste schoenmaker, Tico Roozendaal, verruilde vrijdagochtend voor even zijn schoenmakerij voor het Torentje. Daar werd hij op de Dag van de Ondernemer samen met drie andere ondernemers ontvangen door premier Rutte.

 ,,Een toffe gozer. Heel open en normaal”, is het oordeel van de Zoetermeerse schoenmaker over de premier die hij kort sprak in het kleine kamertje met uitzicht over de Hofvijver in Den Haag. 

MKB Nederland nodigde vier zeer maatschappelijk betrokken ondernemers uit voor het bezoek aan Rutte. ,,Tico is een voorbeeld voor wat een ondernemer voor de maatschappij kan betekenen”, zegt een woordvoerder van MKB-Nederland. 

Zakken vullen

Tico vertelde Mark Rutte hoe hij onder anderen jongeren van de straat haalt en het schoenmakersvak leert. ,,Plus dat ze daarna ook iets voor de maatschappij doen. We poetsen schoenen in verzorgingshuizen en repareren schoenen voor de Voedselbank. Dat heb ik uitgelegd. Maar ik heb hem ook gevraagd de belasting voor winkeliers te verlagen. Ik werk twaalf uur per dag, anders hou ik niks over.” Hij had mede namens alle andere winkeliers in het Stadshart (en Nederland) nog een boodschap voor Rutte: ,,Winkeliers betalen wél mee aan de sinterklaasintocht en de kerstverlichting, die webshops vullen alleen hun zakken.”

Premier Rutte praat met ondernemers Tico Roozendaal, Christine Wauben, Desiree Kon-Kruisinga en Andries de Vries.
Volledig scherm
Premier Rutte praat met ondernemers Tico Roozendaal, Christine Wauben, Desiree Kon-Kruisinga en Andries de Vries. © RVD
Schoenmaker Tico praat Rutte bij.
Volledig scherm
Schoenmaker Tico praat Rutte bij. © Rolf van koppen / MKB-Nederland

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer