Eigenaresse Esther van der List, vorig jaar rond Pasen in haar zaak Lekkers in de Dorpsstraat. De chocolaterie wordt per 1 april overgenomen door de Haagse banketbakkerij Maison Kelder.
Volledig scherm
Eigenaresse Esther van der List, vorig jaar rond Pasen in haar zaak Lekkers in de Dorpsstraat. De chocolaterie wordt per 1 april overgenomen door de Haagse banketbakkerij Maison Kelder. © Peter Franken

Zoetermeerse chocolaterie Lekkers wordt Maison Kelder

Chocolaterie Lekkers in de Zoetermeerse Dorpsstraat gaat van eigenaar veranderen. Per 1 april komt de winkel in handen van de Haagse banketbakkerij Maison Kelder, bekend om zijn hazelnootgebak.

De huidige eigenaresse van Lekkers, Esther van der List, is om gezondheidsredenen op zoek gegaan naar een nieuwe koper. Door de jarenlange samenwerking tussen Lekkers en Maison Kelder waren beide partijen het snel eens. ,,Bij Maison Kelder is Lekkers in uitstekende handen”, zegt Van der List. De Zoetermeerse is zeventien jaar aan de zaak verbonden is geweest. ,,Maison Kelder is een prachtbedrijf en een aanwinst voor Zoetermeer.” De banketbakkerij heeft twee vestigingen in Den Haag en één in Wassenaar. Het is voor het eerst dat Maison Kelder een winkel opent in Zoetermeer. ,,Uitbreiden in Zoetermeer was voor ons geen doel op zich”, zegt eigenaar Bob Kaptein. ,,Wij leveren zelf al langer aan Lekkers, en zo kwamen we in gesprek. Ik wilde Esther van der List graag helpen en ben er van overtuigd dat onze winkels goed bij elkaar passen. Ambacht en liefde voor het vak staan voorop, dat is wat ons bindt.”

Voor de tien werknemers van Lekkers heeft de nieuwe situatie geen gevolgen: zij blijven in dienst. Onder Maison Kelder blijft Lekkers zijn eigen assortiment verkopen. ,,Lekkers en Maison Kelder hebben beide iets heel eigens en dat moet je zo laten”, zegt Kaptein. ,,De klanten kunnen dan ook blijven rekenen op hun vertrouwde lekkernijen.”

In de winkel in Zoetermeer zullen na 1 april wel meer producten van Maison Kelder te krijgen zijn. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer