Volledig scherm
PREMIUM
Zoetermeer werd in 2011 een zogenaamde Regenboogstad, waarvan er in Nederland inmiddels 48 zijn. De gemeente plaatste als teken van tolerantie in 2016 een regenboogtrap bij station Centrum West. © NICO SCHOUTEN

Zoetermeerse christenen keuren omstreden Nashville-verklaring af

De regenboogvlag gaat dan wel niet uit zoals wel bij wijze van protest in andere steden gebeurde, toch moeten politiek en geloof in Zoetermeer niets hebben van de omstreden Nashvilleverklaring. 

De Nederlandse vertaling van het van oorsprong Amerikaanse document stelt dat christenen homo’s en transgenders moeten afwijzen. Het document werd niet alleen ondertekend door tweehonderd Nederlandse predikanten, maar ook door SGP-leider Kees van der Staaij. Dat leverde hem een storm van kritiek op. Ook in Zoetermeer krijgt de Nashville-verklaring geen bijval.

Het document is je reinste kolder, vindt wethouder Ingeborg ter Laak. ,,Voor mij staat de Nashville- verklaring heel ver van me af. Ik geloof in het verbinden van mensen en het respecteren van wie je bent. Ik geloof niet in uitsluiten.” De CDA wethouder is zelf ook christen, maar daarin ziet zij geen beletsel. ,,Je kunt prima christen zijn zonder die verklaring. Het is ook maar een heel klein clubje dat die verklaring heeft ondertekend. Het merendeel van de christenen kijkt er echt anders naar.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer