Volledig scherm
Sfeer bij Sanne aan de Dorpsstraat © Facebook Sfeer bij Sanne

Zoetermeerse SfeerbijSanne verkozen tot Winkelier van het Jaar

De Zoetermeerse winkel Sfeer bij Sanne aan de Dorpsstraat mag zich de komende twaalf maanden Winkelier van het Jaar noemen. De prijs werd uitgereikt aan de dertien beste lokale winkels in verschillende categorieën. Sfeer bij Sanne won bij de huishoudelijke artikelen. 

Volledig scherm
Sanne van Schooten en moeder Marjanne zijn erg blij met de prijs © Facebook Sfeer bij Sanne

80.000 Nederlanders konden de afgelopen tijd stemmen op hun favoriet. Eerder gingen er lokale en provinciale verkiezingen aan vooraf. Organisator Ronald Griffioen: ,,Het zijn de lokale winkeliers die sfeer aan een gemeente geven. Maar juist zij, die vaak het hardst moeten werken om rond te komen, krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen.”

Ook een jury beoordeelde de finalisten nog een keer extra. Voorzitter Robert van den Ham: ,,Deze winkeliers lopen voorop qua service, kwaliteit en gastvrijheid. Daarmee kunnen zij het verschil maken met de online concurrentie.”

Net open

Sanne van Schooten runt Sfeer bij Sanne samen met haar ouders Marjanne en Johan. ,,Wij zijn superblij met deze prijs, zeker omdat we pas acht maandjes open zijn", vertelt ze. ,,In de provincie Zuid-Holland hadden we al gewonnen, maar op de landelijke prijs hadden we niet gerekend. De Friese winkel in onze categorie had namelijk veel meer stemmen.” De komende tijd hoopt het gezin vooral de vaste klantenkring nog verder uit te breiden. ,,Die begint al te groeien, maar er komen ook nog iedere dag mensen voor het eerst bij ons binnen. Ik denk dat we vooral gewonnen hebben omdat we in de Dorpsstraat een beetje diversiteit hebben gebracht.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer