Volledig scherm
Veteranen in de straten van Zoeermeer. © NICO SCHOUTEN

Zoetermeerse veteranen worden voor hun inzet bedankt tijdens 14de editie Veteranenavond

Veteranen uit Zoetermeer worden op zaterdag 29 juni voor hun inzet bedankt tijdens de Veteranenavond die voor de veertiende keer wordt gehouden. Om 18.30 uur vertrekt een defilé van historische en moderne militaire voertuigen vanaf de Buytenparklaan. Om diezelfde tijd begint ook het activiteitenprogramma op de Markt.

Muzikanten van The Band of Liberation & Pipes Armyband verzorgen vanaf 18.45 uur een optreden. De voertuigen arriveren na hun tocht door Zoetermeer tussen 19.30 en 19.45 uur op de Markt, waarna burgemeester Aptroot een speech zal geven. Daarna is het mogelijk om de voertuigen van dichtbij te bewonderen.

Uniformen

Op de Markt worden er nog enkele andere activiteiten gehouden. Kinderen kunnen zich laten schminken en militaire uniformen en hoofddeksels passen. In heel Nederland wordt op de laatste zaterdag van juni Veteranendag gevierd. In Zoetermeer is er vooral in de avond een programma, zodat mensen de gelegenheid hebben om overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

Daar zijn van 09.00 tot 17.30 uur tal van activiteiten op het Malieveld. Om 13.15 uur begint er een vliegshow en vertrekt een nationaal defilé. Om 11.30 uur is er een medaille-uitreiking op het Binnenhof.

Eerbetoon

Bezoekers aan Veteranendag staan stil bij de inzet van Nederlandse militairen in allerlei verschillende delen van de wereld.

Wie langs de route woont waar 's avonds de voertuigen in Zoetermeer rijden, te vinden op de website van de gemeente, wordt door de gemeente gevraagd om die avond de Nederlandse vlag uit te steken als eerbetoon.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer