Volledig scherm
PREMIUM
Shifting Daylight treed op in 'Zondag in het Park' © Fred Leeflang

Zondag in ’t Park dit jaar zes zondagen

Het meerdaagse festival Zondag in ’t Park is dit jaar niet vijf, maar zes zondagen te bezoeken. Voormalig organisator Terra Art Projects heeft het stokje doorgegeven aan de nieuwe stichting Zoetermeer Centraal.

Quote

De crowdfun­dings­ac­tie loopt op zich al goed. We hebben nog eens 50 tot 60 donaties gekregen, maar we moeten het voor de 40.000 euro wel echt gaan hebben van het bedrijfsle­ven

Tim Beukering

Reden is dat Terra Art Projects het op dit moment erg druk heeft met de verhuizing naar een nieuw pand volgend jaar. ,,De bezoeker merkt er niets van, wij blijven verantwoordelijk voor het kunstzinnige gehalte”, vertelt Natalie Vinke van Terra Art Projects. De nieuwe organisatie bestaat uit Tim Beukering en zijn compagnon Eskar Braber. Vanaf het begin waren ze betrokken bij het Zoetermeerse festival. ,,We zijn altijd verantwoordelijk geweest voor de invulling van het eten en drinken. Afgelopen december hebben we een nieuwe stichting opgezet om het festival over te nemen. Het is zoiets moois in Zoetermeer. We vonden dat het door moest gaan”, aldus Tim Beukering van stichting Zoetermeer Centraal.

Net als vorig jaar moet de organisatie het hebben van crowdfunding. Sponsoren Fonds 1818 en stichting DOEN hadden vanaf het begin aangegeven het evenement alleen de eerste vier jaar te zullen steunen. Vorig jaar lukte het om genoeg geld in te zamelen voor vijf edities. Dit jaar willen Beukering en Braber zes dagen organiseren. Inmiddels is bekend dat het Cultuurfonds Zoetermeer 20.000 euro toekent. Daarnaast zou er nog zo’n 20.000 euro nodig zijn. ,,De crowdfundingsactie loopt op zich al goed. We hebben nog eens 50 tot 60 donaties gekregen, maar we moeten het voor de 40.000 euro wel echt gaan hebben van het bedrijfsleven. We hopen dan ook dat bedrijven een donatie willen doen”, vertelt Beukering.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer