Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Zorgorganisaties gaan gegevens uitwisselen om kwetsbare personen beter te kunnen helpen

Om Zoetermeerders die mentaal kwetsbaar zijn sneller te kunnen helpen, hebben politie, woningcorporaties en zorgorganisaties en de gemeente afgesproken gegevens met elkaar uit te wisselen.

In het convenant staan de afspraken die het binnen de samenwerking mogelijk maken om die gegevens uit te wisselen. Hierdoor kunnen inwoners sneller de juiste hulp krijgen.

,,Met dit convenant in de hand, kunnen de samenwerkingspartners inwoners die mentaal kwetsbaar zijn en problemen hebben op meer leefgebieden - zoals wonen, financiën en gezondheid - beter en sneller helpen. Zo willen we voorkomen dat mensen in grotere problemen komen. Ook kunnen we vaker helpen om overlast voor andere inwoners in de stad niet erger te laten worden", zegt zorgwethouder Ingeborg Ter Laak.

Privacy

Volgens de ondertekenaars is de privacy gewaarborgd. Behalve Zoetermeer tekenden de politie, De Goede Woning, Vestia, Vidomes, GGZ Rivierduinen, Kwadraad, LIMOR, Parnassia Groep, Plicare/Vierstroom Zorg Thuis en GGD Haaglanden het convenant Bemoeizorg en Wijksignaleringsoverleg.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer