Volledig scherm
Synchroomzwemmen in het Keerpunt Zoetermeer. © Jenner Ron

Zwembad Het Keerpunt opent watersportschool

Goed nieuws voor Zoetermeerse zwemliefhebbers. In Het Keerpunt wordt in het najaar een watergym geopend. Bezoekers aan het zwembad kunnen straks ook gebruikmaken van een nieuwe horecagelegenheid.

Waterboksen, bootcamp in het water, ‘zeemeerminzwemmen’, float fitness en zelfs paaldansen onder water. Wie een nieuwe sport zoekt, heeft straks genoeg keus. Initiatiefnemers Jeffrey Knetemann, bekend van de Knetemann fitnesscentra, en Carianne van Baarle kwamen op het idee om verschillende soorten watersport op een plek aan te bieden. 

Omdat ze alletwee uit Zoetermeer komen, werd al snel besloten dat zwembad Het Keerpunt dé plek wordt waar de watergym gestalte gaat krijgen. ,,We wisten dat er hier nog water te huur was, dus we grepen de kans. We delen het Keerpunt dan nog wel met de andere zwemscholen en verenigingen die hier ook activiteiten houden. De watergym is niet elke dag geopend, maar in ieder geval wel een aantal keer per week”, vertelt Carianne van Baarle.

Gewrichten trainen

Net als Knetemann is ook zij actief in de sportwereld, maar Van Baarle vindt dat die wel een boost kan gebruiken. ,,We wilden een keer iets anders aanbieden dan fitness. Sporten in het water wordt steeds populairder en het is algemeen bekend dat het ook heel gezond voor je is. Het is goed voor je gewrichten en je traint je hele lichaam. Op sommige plekken kun je al wel een les waterboksen of aquajoggen volgen, maar één plek waar allerlei soorten watersport worden aangeboden, is er naar mijn idee nog niet. Onze doelgroep is jong en hip. Het zijn best wel zware lessen, maar hebben een grote funfactor en zijn erg uitdagend.”

Een andere impuls aan het zwembad wordt een horecagelegenheid. Straks is het volgens Van Baarle ook mogelijk om tussendoor even bij te komen met een drankje. ,,Op dit moment is er helemaal niets. Dat willen we wel echt veranderen. Het wordt alleen niet heel uitgebreid, denk aan koffie, thee, frisdrank en bijvoorbeeld snoep en een zakje chips.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer