ONLINE GEPLAATST EN BETAALD. Almen - Op de kruising van de N346 - Lochemseweg met de Almenseweg heeft woensdag 20 maart een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Het gaat om een kruising waar vaker aanrijding plaatsvinden. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Beide slachtoffers worden in de ambulance behandeld.
Volledig scherm
PREMIUM
ONLINE GEPLAATST EN BETAALD. Almen - Op de kruising van de N346 - Lochemseweg met de Almenseweg heeft woensdag 20 maart een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Het gaat om een kruising waar vaker aanrijding plaatsvinden. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Beide slachtoffers worden in de ambulance behandeld. © GinoPress B.V.

Aanleg rotonde berucht kruispunt N346 opnieuw onzeker als Zutphen weigert mee te betalen?

Het door zware auto-ongelukken geplaagde kruispunt bij Lochemseweg en Almenseweg (N346) gaat op de schop en krijgt als het aan provincie Gelderland ligt een rotonde. Omwonenden pleiten daar al jaren voor. Maar de komst is nu al onzeker. Gemeente Zutphen weigert mee te betalen.

Het is wellicht het meest beruchte kruispunt van de N346. In ieder geval is dit kruispunt het meest gefotografeerde stukje weg in de Achterhoek. Zoek op ‘N346’ in het fotoarchief van de krant en er komen tal van hits. De meeste foto’s zijn van het kruispunt, geregeld met actievoerders die al jaren waarschuwen voor de onveilige verkeerssituatie. Maar nog vaker duiken foto’s met zwaar beschadigde auto’s op. Meer dan eens zie je voertuigen gekruld rondom een lantaarnpaal op de kruising.

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”