Volledig scherm
© ANP XTRA

Afvalbakken en verkeersborden Brummen vernield tijdens oud en nieuw, schadepost 2000 euro hoger dan vorig jaar

Onderdelen van speeltuinen, afvalbakken en zeker vijftien verkeersborden in de gemeente Brummen zijn gesneuveld tijdens de jaarwisseling. De schadepost wordt op ongeveer 4800 euro geschat. Dat is 2000 euro meer dan na de jaarwisseling van 2018-2019.

De schade in Eerbeek was groter dan in het dorp Brummen doordat de nodige manuren in reparaties gaan zitten. In historisch perspectief is de geïnventariseerde kostenpost overigens lager dan vijf tot tien jaar geleden, zo benadrukt Gert-Jan van Dijk van de gemeente Brummen.  

Lochem

In Lochem zijn elf verkeersborden en putdeksels gesneuveld. De schade wordt daar met  ongeveer 7000 euro wel beduidend hoger ingeschat . 

Gemiddelde jaarwisseling

Op landelijk niveau schat het Verbond van Verzekeraars dat de schade aan woningen en auto’s op 15 miljoen euro. Dit bedrag zal oplopen omdat het Verbond de schade aan bedrijven nog moet berekenen.

Desaltniettemin spreekt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, van ‘een gemiddelde jaarwisseling’.   

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.