Als het aan SP Zutphen-raadslid Mart de Ridder ligt stopt Zutphen met het gescheiden ophalen van pmd-afval. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan SP Zutphen-raadslid Mart de Ridder ligt stopt Zutphen met het gescheiden ophalen van pmd-afval. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel. © Archieffoto Jeroen Jazet

Afvalbedrijf snapt niets van plannen om te stoppen met scheiden van plastic in Zutphen

Achterhaald, oneerlijk en duur. Dat zou het afval scheiden door inwoners zijn volgens SP-raadslid Mart de Ridder. Zijn fractie roept de gemeente Zutphen om te stoppen met het scheiden van plastic, blik en drinkpakken (pmd) door inwoners zelf. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel. Onlangs liet het bedrijf de voor- en nadelen van voor- en nascheiding van pmd nog onderzoeken.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”
 1. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
  Play

  Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'

 2. Weerbericht | Komend weekend regen op komst
  Play

  Weerbe­richt | Komend weekend regen op komst