Jongeren Elena Sluimer (links) en Deborah de Grutter (rechts) zijn al lang op zoek naar een sociale huurwoning. Elena woont inmiddels antikraak in voormalig zalencentrum Concordia.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren Elena Sluimer (links) en Deborah de Grutter (rechts) zijn al lang op zoek naar een sociale huurwoning. Elena woont inmiddels antikraak in voormalig zalencentrum Concordia. © Jeroen Jazet

Als jongere op zoek naar een plek in Brummen: 23-jarige Elena en Deborah wachten wanhopig op een woning

Tien jaar en elf maanden, dat is de gemiddelde inschrijfduur van een Brummenaar voordat zij een sociale huurwoning vinden. Het hoogste van alle deelnemende Gelderse gemeentes in een recent onderzoek. Vooral jongeren zijn de dupe. De 23-jarige Elena Sluimer en Deborah de Grutter zijn al lang op zoek. ,,Deze cijfers verbazen me niks, maar het blijft triest.”

  1. Weg vrij voor achthonderd leerlingen in gloednieuw schoolgebouw aan rand van centrum Zutphen
    PREMIUM

    Weg vrij voor achthon­derd leerlingen in gloednieuw schoolge­bouw aan rand van centrum Zutphen

    De gemeente Zutphen ziet geen enkel bezwaar voor de verhuizing van de achthonderd leerlingen van het Kompaan College naar de nieuwbouwwijk Noorderhaven. De leerlingen van beroepsgericht onderwijs en mavo zitten nu nog op twee verschillende locaties elders in de stad. Als het aan schooldirecteur Roos Willemsen ligt krijgen de leerlingen vanaf de zomer van 2023 les in een gloednieuwe school op het voormalige Flamco-Terrein.