Anneke Vermeer uitgeroepen tot beste buur van Lochem: ‘Ze verbroedert met een groentetuin haar buurt in Eefde’

videoDe huiskamer van de buurt, dat is wat de groentetuin van Anneke Vermeer uit Eefde is geworden. Haar buren mogen ieder een lange strook grond in haar tuin bewerken voor eigen gebruik. In het geheim droegen zij daarom Vermeer voor als de beste buur van 2021 in Lochem. ,,Sinds haar initiatief hebben we elkaar in de buurt pas echt leren kennen.’’

0 reacties

 1. Ondernemer Titus (62) uit Twello begint nieuw restaurant op deze bekende locatie: ‘Dit is mijn laatste trucje’
  PREMIUM

  Ondernemer Titus (62) uit Twello begint nieuw restaurant op deze bekende locatie: ‘Dit is mijn laatste trucje’

  Het contrast kan bijna niet groter. Waar in coronatijd dagelijks mensen stokjes in hun neus kregen voor een coronatest, schuiven nu mensen aan voor een hapje of een drankje. Ondernemer Titus Mulder (62) ging de uitdaging aan en toverde het ogenschijnlijk verloederde pand aan de Rijksstraatweg in Twello om tot een café-restaurant. ,,Maar niet voor mensen in driedelig pak.”
  Twello
 2. Van kroegoptreden naar doorbraak; hoe Zutphen en Lochem theatertalent gaan opsporen
  PREMIUM

  Van kroegoptre­den naar doorbraak; hoe Zutphen en Lochem theaterta­lent gaan opsporen

  Spelen in een schouwburg is niet voor iedere artiest weggelegd. Veel talentvolle bandjes, cabaretiers, dansers en dichters blijven vaak onontdekt buiten de familiaire kring of het kroegencircuit. De theaters in de regio willen die ‘onbekende culturele parels’ een podium bieden en op weg helpen. Theater Hanzehof in Zutphen, Schouwburg Lochem en Orpheus Apeldoorn slaan daarvoor de handen ineen.
  Zutphen