Arie en Ida de Reus is een echtpaar en heeft sinds 1987 samen een huisartsenpraktijk gerund. Ze gaan nu met pensioen en hun praktijk wordt overgenomen door hun dochter Marieke.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie en Ida de Reus is een echtpaar en heeft sinds 1987 samen een huisartsenpraktijk gerund. Ze gaan nu met pensioen en hun praktijk wordt overgenomen door hun dochter Marieke. © Jeroen Jazet

Arie en Ida uit Eefde zwaaien af bij huisartsenpraktijk, dochter neemt de praktijk over

Arie en Ida de Reus nemen tijdens een receptie op 6 maart afscheid als huisarts en verpleegkundige in Eefde. Dochter Marieke heeft de praktijk al overgenomen.

Jelle is 2,5 jaar jong. Gijs een halfjaar, hij ligt in de kinderwagen. Aan het eind van het interview komen de beide dochters van huisarts Marieke de Reus (34) aan de hand van schoonzus Marije (die assistente in de praktijk is) even gezellig buurten. Een mooi voorbeeld van de geschiedenis die zich herhaalt.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’