Hoog water in de IJssel in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoog water in de IJssel in Zutphen. © Fleur Reijngoudt

‘Baywatch’ aan de IJssel in Zutphen: strandwacht redt zijn zoon en diens vriendje

Toevallig is hij gediplomeerd lifeguard (strandwacht) in de Verenigde Staten. Nog voordat de hulpdiensten zondagavond arriveerden, haalde hij zijn zoontje en diens vriendje (beiden 9 jaar) uit de IJssel toen ze in problemen dreigden te raken.

0 reacties

 1. De verstikkende jeugd van Harm Edens: ‘Mijn vader vond mij leuk tot mijn elfde. Heeft-ie letterlijk gezegd’
  PREMIUM
  Interview

  De verstikken­de jeugd van Harm Edens: ‘Mijn vader vond mij leuk tot mijn elfde. Heeft-ie letterlijk gezegd’

  Humor en vreugde hadden geen plek in het gezin waarin Harm Edens (59) opgroeide. Hij voelde zich een buitenstaander met een onbereikbare vader, die alle risico’s van het leven wilde vermijden. Wat moest die aan met zo’n ‘energieke stuiterbal’ als zoon? In het boek Volkomen onnatuurlijk gedrag onderzoekt de in Zutphen woonachtige presentator en comedyschrijver de erfenis van zijn verstikkende jeugd. ,,Het was één en al ongemak.’’
 2. ‘Sprookje op de Berkel’ dreigt ten onder te gaan aan gebrek aan verbondenheid
  PREMIUM

  ‘Sprookje op de Berkel’ dreigt ten onder te gaan aan gebrek aan verbonden­heid

  De gondelvaart van 2019 in Warnsveld werd afgelast vanwege noodweer en de editie van 2021 kon niet doorgaan door corona. Maar ook volgend jaar gaat ‘het sprookje op de Berkel’ niet door vanwege een gebrek aan deelnemers. Het bestuur van het tweejaarlijkse evenement gaat nu in de slaapstand in de hoop dat zich voor 2024 nieuwe groepen aanmelden, maar de kans dat het spektakel ooit nog ontwaakt, lijkt klein. ,,De onderlinge verbondenheid in de wijken is niet meer zo groot.”