Volledig scherm
Om hoeveel plantjes het ging, vermeldt de politie Brummen niet in de berichtgeving over de hennepkwekerij in Eerbeek. © Politie Brummen

Bewoners in Eerbeekse wijk even zonder stroom door ontmanteling hennepkwekerij

Bewoners van de wijk rondom de Ruysdaelstraat in Eerbeek hebben enige tijd zonder stroom gezeten, door de ontmanteling van een hennepkwekerij. Dit gebeurde vorige week, maar dat heeft de politie vanavond pas bekendgemaakt. 

In een woning aan de Ruysdaelstraat werd vorige week donderdag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er waren ook zeven personen aanwezig. Die zijn allemaal aangehouden omdat ze er van worden verdacht betrokken te zijn bij de illegale kwekerij.

Risico voor medewerkers en omgeving

De stroomtoevoer bleek dusdanig gevaarlijk te zijn aangelegd, dat het risicovol was voor medewerkers en de omgeving. Daarom is tijdens de ontmanteling de stroom voor de hele wijk korte tijd afgesloten. Dat duurde niet lang. Toen de situatie weer veilig was kon er weer gebruik worden gemaakt van de elektra. 

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.