Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Bezwaren tegen zonnepark Hall van tafel geveegd, omwonenden beraden zich

Een groep omwonenden die bezwaar had gemaakt tegen het plan voor een zonnepark van 27 hectare aan de Oude Zutphenseweg in Hall heeft geen succes bij de rechtbank Gelderland. De gemeente Brummen mag zich van de rechter op het standpunt stellen dat het zonnepark niet leidt tot een onevenredige aantasting van de biodiversiteit en bodemkwaliteit.

“Heel teleurstellend”, reageert omwonende Guido Groot Obbink. “Men walst maar door. We lopen er tegenaan dat de initiatiefnemers graag geld willen verdienen en de gemeente wil laten zien dat er aan duurzaamheid wordt gewerkt. Daar is haast niet tegen te vechten, terwijl hier echt onvoldoende rekening wordt gehouden met onze belangen en die van de biodiversiteit.” 

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’